Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 21 mars - vecka 12
Näringsliv

Löfbergs etablerar sig i Kanada

Löfbergs etablerar sig nu på den nordamerikanska marknaden och bildar ett dotterbolag i Kanada.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Löfbergs säljer redan kaffe till drygt 3 000 enheter i Kanada och ökar nu servicegraden på marknaden genom bildandet av ett dotterbolag, som kommer att ha sin bas i Toronto.

– Vi jobbar redan med Cirkle K i Sverige och en rad andra europeiska länder och är naturligtvis glada över att de vill ha med oss när de utvecklar kaffelösningar på sina enheter i Kanada också. Nu kan vi fånga upp nya affärsmöjligheter på ett bra sätt. Det ger oss en plattform att växa i Kanada och möjlighet att etablera fler kunder där. Det är stort för ett familjeägt kafferosteri från Karlstad, säger Lars Appelqvist.

Löfbergs utlandssatsning tog fart 1993 då man började exportera kaffe till Baltikum.

– Utlandssatsningen är en viktig del i vår tillväxtstrategi. Målsättnigen är att öka volymen med 50 procent mellan 2015-2020. Kanada är väldigt likt oss och vi har känt oss hemma där, vilket känns bra för satsningen. Det är ett långsiktigt mål, för det kommer att ta tid att bygga upp en verksamhet i Kanada, säger Lars Appelqvist.

Idag är Löfbergs aktiva på ett tiotal marknader, med egna bolag i Sverige, Norge, Danmark, Lettland, England – och Kanada. Drygt 40 procent av Löfbergs kaffe säljs utanför Sverige.

Löfbergs omsätter 1,8 miljarder kronor och har sitt huvudkontor i Karlstad, där även det mesta av Löfbergs kaffe produceras. Nyligen investerade Löfbergs drygt 100 miljoner kronor i ett nytt höglager i Karlstad, en satsning som möjliggör fortsatt expansion i Sverige och utomlands.

– Vårt ursprung finns i Karlstad, och det är här vi formar vår framtid så att vi kan möta nästa generation kaffeälskare i Sverige och andra länder, säger Lars Appelqvist.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Löfbergs etablerar sig i Kanada

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!