Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 oktober - vecka 43
Näringsliv

Krongården satsar vidare

På onsdag öppnar restaurang Krongården i före detta A9:s matsal. Det blir en restaurang med lunch och a la carte servering.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Krongården AB fortsätter att utveckla sin verksamhet på Presterud och det gamla A9-området. På onsdag öppnas den nya restaurangen som kommer att servera lunch och a la carte. Lunchserveringen startas först nästa vecka.

– Vi har saknat en restaurang och nu har vi lyckats att knyta till oss Erik Hilmersson som kökschef och Daniel Högfeldt som restaurangchef. Båda två med lång erfarenhet inom branschen, säger Hans Högfeldt, vd Krongården AB.

Erik Hilmersson har bland annat arbetat på Grythyttans Gästgivaregård, Olssons Elektriska och Hennickehammars Herrgård. Daniel Högfeldts före detta arbetsplatser är Dömle Herrgård, Apertin herrgård, Nya Appia och som kökschef vid Hotell Plaza/Kitchen and Table.

I och med den nya restaurangen utökas personalstyrkan med ytterligare sex tjänster och nu har Krongården 32 anställda i sin verksamhet.

– Då vi tidigare har kockar anställda kommer de även att arbeta i den nya restaurangen. Totalt finns det plats för 500 sittplatser varav 76 stycken på verandan med utsikt över Vänern. Det ska bli spännande att se hur den nya restaurangen mottas. Det är ett bra läge, vi har öppet till 23 på vardagar och fredagar och lördagar till 01.00. Det blir god bra mat till alla våra gäster, säger Hans Högfeldt.

Till hösten så kommer den nya restaurangen även att ha servering till företagets konferenser, idrottsläger och andra större evenemang.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Krongården satsar vidare

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!