Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 21 januari - vecka 3
Näringsliv

inPort sålt till Addnode Group

Almi invest säljer sitt innehav i programvarubolaget inPort till Addnode Group, tillsammans med övriga delägare.

Artikeln fortsätter efter annonsen

inPort som utvecklar logistiklösningar för hamnar, terminaler och rederier är Nordens ledande leverantör inom området och omsätter cirka 25 miljoner kronor. Företaget har sitt huvudkontor i Karlstad och har under de senaste åren expanderat. Den egna programsviten Portit, används av mer än 95 procent av de svenska hamnbolagen.

Ulf Green, Fund manager på Almi Invest, säger i en kommentar till försäljningen att med en flerfaldig försäljningsmultipel på insatt kapital så frigör man riskkapital för ytterligare investeringar i tidiga tillväxtbolag. Ulf Green säger även att det känns väldigt bra att lämna över stafettpinnen till Addnode Group.

– Våra hamnar spelar en samhällskritisk roll med tanke på dess betydelse för moderna hållbara logistikkedjor och en väl fungerande import- och exportverksamhet. Med inPort ombord stärker Addnode Group sin position som ledande leverantör av programvarulösningar till hållbara städer och samhällen, säger Andreas Wikholm, affärsområdeschef för Addnode Group Process Management i ett pressmeddelande.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
inPort sålt till Addnode Group

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!