Söndag, 24 september - vecka 38
Munkfors

Sista april stänger "Gullan" butiken

Foto: Daniel Olausson

Hon tog över butiken som 18-åring.

Mer än 60 år senare närmar sig Gunvor "Gullan" Danielsson stängning.

– Jag har så många bra kunder som kommer och gråter, så det blir ledsamt varje dag, säger hon.

Artikeln fortsätter efter annonsen

En epok är på väg att ta slut. Den sista april är det officiella stängningsdatumet för Oscarssons kläder, återstoden av året ägnas åt loppisar och utförsäljning innan butikslokalen i Blia görs om till lägenhet efter jul.

Då har "Gullan" haft damklädesbutiken i drygt 62 år.

– Det har väl gått sådär kanske, det har inte varit någon dans på rosor, det kan jag säga. Men jag har i alla fall kunnat leva på det och det har varit roligt – det är det väsentliga, att det har varit en social grej, säger hon.

Det är inte bara kunderna som har uppskattat hennes arbete. År 2000 utsågs hon till Årets kvinna i Munkfors och 2006 blev hon Årets företagare i kommunen, samma år som hon var en av få som nominerades till Årets företagare i Sverige.

Hon var bara 18 år när hon tog över butiken efter Bror Oscarsson och sedan har åren gått och "Gullan" har aldrig ens tittat åt något annat håll.

Med tiden har kundkretsen åldrats och på flera håll också gått bort. För "Gullans" del är det ryggen som sätter stopp och då är frågan vad den blivande 80-åringen ska ägna sig åt nu.

– Ja, vad ska jag göra nu tro? Det är det värsta..., konstaterar hon och funderar.

– Jag kan till exempel gå till långvården till de damerna som är där och ta med dem ut, jag kan vara på centrum och göra något, jag är med i PRO och överallt... Jag har allt att göra om jag vill och jag är nog den som hittar på saker. Inte blir jag liggande i sängen, ler hon.

Rätta oss
1 / 1

"Gullan" har börjat sälja ut sina kläder och med god hjälp av Margaretha Carlsson har hon kunnat hålla butiken öppen ända fram till våren 2017.

Aktuell artikel (1 av 8)
Sista april stänger "Gullan" butiken

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!