Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Munkfors

Prognos visar jätteplus

På väg mot ännu ett starkt ekonomiskt år
Foto: Daniel Olausson

Prognosen visar 9,5 miljoner kronor plus.

Munkfors kommun ser ut att vara på väg mot ännu ett starkt ekonomiskt år.

– Det ser väldigt bra ut, säger kommunalrådet Mathias Lindquist (S).

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var under måndagens kommunstyrelsesammanträde som politikerna fick en uppdatering kring hur det ekonomiska läget ser ut efter årets åtta första månader.

Här ligger exempelvis lärande och stöd-utskottet på plus med 1,5 miljoner kronor samtidigt som omsorg och stöd har sänkt sitt minus från 1,9 till 1,0 miljoner kronor.

– Personalen gör ett fantastiskt bra jobb och har gjort ett bra jobb på väg hit och det här känns väldigt bra, säger Mathias Lindquist (S).

Munkfors goda ekonomi har vi rapporterat om tidigare och det är i grunden ett resultat av en omfattande översyn av hela organisationen från ett par år tillbaka. Efter två år med rekordresultat lade kommunen en ovanligt stark budget för kommande år i början av sommaren, och investeringstakten har både varit och är stor, vilket helgens invigning av den nya förskolan inte minst är ett färskt bevis på.

För tillfället pågår dessutom bland annat ett vägarbete på Kapellvägen som går upp till Munkfors arena, där det nästa höst kanske står en helt nybyggd idrottshall bredvid ishallen och fotbollsplanen.

– Vi har fått statliga medel och håller på med breddning av gång- och cykelvägen och genomför en del trafikförbättrande åtgärder, så det blir helt enkelt en ny väg.

Rätta oss
1 / 1

Munkfors kommun går fortsatt starkt och prognosen visar på ännu ett lyckat ekonomiskt år.

Aktuell artikel (1 av 8)
Prognos visar jätteplus

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!