Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Munkfors

Ny tjänst stöttar föreningar

Munkfors kommun har anställt en föreningsstödjare – en ny tjänst som ska verka för att stötta kommunens rika föreningsliv.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Med sitt starka utbud av föreningar profilerar sig Munkfors som en föreningskommun, och nu har man gjort klart med en föreningsstödjare som ska hjälpa kommunens 70-tal föreningar i deras utveckling.

– Vi har märkt att det finns ett stort behov av den här typen av service hos föreningarna. Vi har ett stort och rikt föreningsliv i kommunen och detta hoppas vi ska mynna ut i att föreningarna känner att de kan få ett bra stöd av kommunen så att de kan utvecklas, växa eller upprätthålla en god kvalitet, säger kommunalrådet Mathias Lindquist (S) på kommunens hemsida.

Det hela är i grunden ett politiskt beslut och tjänsten gick till Annelie Eriksson som började den nyinstiftade tjänsten i måndags.

– Till mig kan man bland annat komma med frågor som rör hur man söker bidrag och vilka bidrag som finns att söka, till hur man startar upp en förening eller hur en styrelse ska se ut, säger hon på hemsidan.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Ny tjänst stöttar föreningar

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!