Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Munkfors

Moderat ger eloge till S

Vid valet 2014 gjorde Moderaterna comeback i Munkfors kommunfullmäktige i form av Patrik Hellström. För knappt ett år sedan hoppade han dock av sina uppdrag.

Men det var inte på grund av svårigheter i politiken.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Nej, det beror på mitt arbete. Jag reste så mycket i jobbet och var knappt i Värmland, så jag kände att jag inte gjorde ett bra jobb som politiker. Bättre förutsättningar att engagera sig tror jag inte det finns än i Munkfors, säger Patrik Hellström och ger beröm till motståndarsidan.

– Det kanske inte är så väntat av mig som moderat, men jag tycker S ska ha en eloge. Munkfors är Sveriges rödaste kommun, så de skulle kunna köra över oppositionen lätt. Men under den tid jag satt i fullmäktige och kommunstyrelsen så var de väldigt bra på att bjuda in till samarbete.

– Vi jobbade mot samma mål allihop. Det gör Munkfors till en attraktiv kommun. Jag känner mig nöjd med att bo här. Jag tror du skulle få samma svar om du frågade en C- eller S-politiker.

Hans plats i kommunfullmäktige har gapat tom sedan han hoppade av eftersom det inte finns fler engagerade moderater i kommunen. Om han ska göra comeback igen har han ännu inte bestämt.

– Det är ju ett tag kvar till valet, så jag vet inte än.

Enligt en sammanställning som nyhetsbyrån Siren gjort gapar 61 fullmäktigeplatser tomma runt om i Sverige ett år före nästa val. Sex av dessa tomma stolar finns i Värmland. Utöver M-platsen i Munkfors gäller det fem SD-mandat i Filipstad, Storfors och Årjäng. Att SD inte lyckats fylla sina platser beror på att de växt så snabbt, enligt en statsvetare som Siren talat med.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Moderat ger eloge till S

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!