Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Munkfors

Medborgarna får visa sitt Munkfors på Instagram

Vill lyfta fram Munkforsbornas vardag

När det handlar om kommunens verksamhet är det ofta tjänstemän och politiker som hamnar i fokus. Det vill kommunen i Munkfors ändra på och ger ortsborna fria händer att vara sin egen orts ambassadör i en vecka på sociala medier.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Så sent som i fjol började Munkfors kommun använda Instagram, och nu vill de fortsätta att tagga flödet med bilder med anknytning till kommunen.

– I fjol var det våra medarbetare inom verksamheten som fick visa upp sig och sin vardag och vad de gör i sina yrkesroller. Och det körde vi på med under hösten. Nu tycker vi att det är dags för ortsborna att få visa upp sig också, säger Anna Lindbäck, kommunikatör på Munkfors kommun.

De har fått in flera intresseanmälningar och tänker ge kontot till var och en som vill vara med från måndag till fredag varje vecka. För att väcka intresse har man gått ut på sociala medier och efterlyst en gästredaktör som kan börja fylla galleriet redan i september.

– Det är viktigt att ta del av folks vardag och man får bli lite av en ambassadör för kommunen en stund. Just nu har vi ett par tusen följare på Facebook och närmare 600 på Instagram, det är mycket i relation till hur många som faktiskt bor här.

Man väntar sig naturbilder, familjebilder och bilder från föreningsengagemang och efterlyser allt som rymmer en vardag.

– Gästredaktören får ha kontot till sitt förfogande från måndag till fredag och har vi tur får vi flera stycken som vill vara med och kan dela på flödet, säger Anna Lindbäck.

Rätta oss
1 / 1

Munkfors kommun söker gästredaktör till sitt Instagramkonto.

Aktuell artikel (1 av 8)
Medborgarna får visa sitt Munkfors på Instagram

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!