Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Munkfors

Firar realskolans historia

Stort skoljubileum i Munkfors
Foto: Nils Almgren

På lördag är det dags för gamla elever som gick på realskolan i Munkfors att samlas och minnas tillbaka. Det blir en tidsresa där folk får berätta hur det var när skolan fortfarande fanns på plats.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Det var någon som påpekade att alla idrottspokaler som vi vann då hade flyttats till Forsnässkolan, och det var då jag kom på att vi borde ha ett jubileum, säger Anders Ajaxson, arrangör.

Det blir en träff i Bruksparken med musikunderhållning och intervjuer med gamla elever som får dela med sig av sin nostalgi. Den äldsta eleven heter Britta Skedung, 92 år, och hon ska berätta om tiden mellan 1937 och 1941.

Bäst betyg på skolan hade Åke Lundqvist, pionjär inom svensk mobiltelefoni. Hans son kommer att representera sin far under firandet, berättar arrangören.

Anders Ajaxson har grävt fram mycket ur arkiven och sammanställt en berättelse om skolan. Skolan i Munkfors öppnade 1926 och stängde 1971 och en av dess mångsidiga elever var Lars Lerin som gick där mellan -67 och -71. Han fick premium för ”god teaterinsats” när han hade avverkat sista terminen.

Jubileumsprogrammet är öppet för alla och börjar klockan 14.00 i Bruksparken i morgon lördag.

– Ett tips är att ta med sig en egen stol att sitta på, säger Anders Ajaxson.

Rätta oss
1 / 1

Längst fram syns: Dick Bergström och Ann Edberg. Mellanraden: Lars Lerin, Christer Strandberg och Urban Falk. Längst bak: Stefan Laack, Georg Malvius och Göran Månelius.

Aktuell artikel (1 av 8)
Firar realskolans historia

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!