Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Munkfors

Dags för största samlarmässan

Foto: Claes Olsson

Gillar du gamla prylar? Kanske är du en samlare eller en bilentusiast?

Oavsett vilket är Ransäter förmodligen platsen för dig den här helgen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det är 24:e gången antik- och samlarmässan i Ransäter går av stapeln. En mässa som allt sedan starten räknats som den största samlarmässan i länet.

– Vi har drygt 325 säljplatser, vilket är ganska mycket. På andra mässor av det här slaget i Värmland brukar det röra sig om kanske 50 till 80 platser så vi har ett stort utbud i jämförelse, säger mässgeneralen Kjell Eliasson.

Med så många platser så är utbudet av utställare också av naturliga skäl varierat. Något som innebär att det kan bjudas på överraskningar, menar Kjell Eliasson.

– Det är många som kommer långväga ifrån, från Skåne upp till Hälsingland, vilket innebär att man kommer att kunna hitta saker som annars inte hittas i Värmland, säger han.

När det gäller den antika delen av mässan så handlar det i huvudsak om kvalitetsprylar snarare än loppisfynd. Det andra benet som mässan står på är retroprylar för den med specialintresse för samlandets ädla konst.

– Vi kommer att ha en bred representation av vykort och det är många som säljer skivor, klockor och mynt, säger Kjell Eliasson, som tillägger att en av mässans riktiga fördelar är någonting som inte går att köpa för pengar.

– Miljön här är ju fantastisk. Ofta håller sådan här mässor till i ishallar och liknande, men här har vi en genuin miljö.

Mässans tredje ben är den motorutställning som kommer att hållas under lördagen där ett par hundra veteranfordon visas upp jämte gamla traktorer.

Mässan håller öppet mellan klockan 14 och 18 på fredagen och från 9 till 16 på lördagen.

Rätta oss
1 / 1

Förra årets mässa i Ransäter drog i vanlig ordning storpublik. Arrangörerna hoppas på bra väder och god tillströmning även i år.

Aktuell artikel (1 av 8)
Dags för största samlarmässan

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!