Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Ledare

Lemne borde lämna

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne har dålig koll på hur den svenska modellen och lagen om anställningsskydd fungerar. Antingen är hon otroligt dåligt påläst eller också försöker hon sprida falska nyheter. Båda alternativen är lika dåliga.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Svenskt Näringslivs högsta företrädare har inte rosat marknaden den senaste tiden. Först ordförande Leif Östlings famösa och arroganta uttalande om ”vad fan får jag för pengarna?” som blev hans fall. Och nu är organisationens vd Carola Lemne ute på djupt vatten.

I en stor intervju i DN uppmanar hon Stefan Löfven och hans ministrar att sluta missbruka begreppet ”den svenska modellen”. Hon hävdar att lagen om anställningsskydd (las) är ett negativt ingrepp i modellen. Nej, las är en viktig del, faktiskt en av grundstenarna i den framgångsrika samarbetsmodellen som gjort Sverige till ett av världens mest konkurrenskraftiga länder.

– Behöver du skifta från 200 arbetare på fabriksgolvet till 20 ingenjörer blir det jättesvårt, då kan du inte hävda arbetsbrist, då handlar det i stället om att arbetet ändrat karaktär. Den typen av omställning fungerar inte i Sverige i dag, och då lägger många hellre ned och flyttar verksamheten någon annanstans. Det är ju hål i huvudet, säger Lemne till DN.

Lemne har fel och då är det farligt att börja tala om hål i huvudet. Hon borde självklart veta hur las fungerar. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har rätt när hon beskriver Lemnes uttalande som ett tecken på ”chockerande okunnighet”. Lemne borde läsa TCO-utredaren Samuel Engbloms sakliga beskrivning av hur las fungerar.

Eller tänker hon köra den här sortens vulgärpropaganda under valrörelsen för att få bort en regering som står på löntagarnas sida? Det är inte omöjligt att det blir Svenskt Näringslivs taktik det kommande året.

Sanningen är att svenska företag kan säga upp arbetare och samtidigt anställa ingenjörer för att klara en omställning. De ingår i olika turordningskretsar och har olika kompetenser. Det är arbetsgivaren som bestämmer när det råder arbetsbrist och i små företag kan två medarbetare undantas från turordningsreglerna. En bra relation mellan arbetsgivare och fack brukar sluta i kloka uppgörelser även i komplicerade fall.

När Carola Lemne talar om att modernisera den svenska modellen handlar det alltid om att försämra för de anställda och öka ägarnas och arbetsgivarnas makt. Hon hävdar i DN-intervjun att vi lever i en helt annan tid nu än när las antogs.

Ja, vi lever i en tid när de osäkra anställningarna och daglönarna bara blir fler. Vi lever i en tid när de 1 000 rikaste i Sverige har fördubblat sina inkomster sedan 2009 och där en toppdirektör på en timme tjänar lika mycket som en undersköterska får i månadslön. Vilkens sida Carola Lemne står på råder inget tvivel om.

Sveriges hårt arbetande småföretagare är värda en bättre och kunnigare ledning. Leif Östling har redan hoppat av som ordförande och det var nödvändigt. Carola Lemne borde också fundera på att lämna över till en ny vd.

Rätta oss
1 / 1

Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne är chockerande okunnig om lagen om anställningsskydd.

Aktuell artikel (1 av 8)
Lemne borde lämna

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!