Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 21 januari - vecka 3
Kultur och Nöje

"Den störste musikern sedan Jan Johansson", säger Ebbot Lundberg. "Den mest säregna pianisten som jag någonsin har spelat med", säger Magnus Carlson. VF bad några vänner och kollegor att beskriva den albumaktuelle värmlänningen Martin Hederos.

1 / 8

2 / 8

Ane Brun:

– Martins fingrar är som magiska trollspön. De omvandlar klaviaturen till melodier fyllda av passion, melankoli, glädje eller förväntan. Martin har förgyllt min musik på scen och skiva genom ett årtionde och jag är så tacksam för vårt samarbete.

3 / 8

Goran Kajfeš:

– Martin är en unik och känslig musiker med otrolig förmåga att hitta sitt uttryck och alltid tillföra någonting i väsensskilda konstellationer och sammanhang. Han är fantastisk att spela ihop med och slutar aldrig överraska både publik och oss medmusiker. Dessutom är han kul att snacka mat med, en bra kock förutsätter jag även om jag fortfarande väntar på den där middagen.

4 / 8

Magnus Carlson:

– Martin Hederos är den mest säregna pianisten som jag någonsin har spelat med. Han har ett helt eget signum och melodispråk och det hörs direkt om det är han som spelar på en inspelning. Han kan göra den mest uttjatade låt spännande igen tack vare sin egensinnighet och helhjärtade inlevelse.

5 / 8

Ebbot Lundberg:

– Av dom som var med i The Soundtrack of Our Lives så var Martin den mest tankspridda och jag var nog god tvåa. Förutom det så är Martin en fullfjädrad känslomänniska och en trevligt välvillig gastronom som helst inte vill hamna i konflikter utan trivs bäst bakom ett instrument. Precis som en eremitkräfta i ett snäckskal. Och som musiker är han den störste sedan Jan Johansson i mitt tycke. Ett geni bakom pianot helt enkelt. Och är det någon tidigare bandmedlems soloplatta jag är mest sugen på att höra så är det Martins.

6 / 8

Sofia Karlsson:

– Att spela med Martin är som att bada i en pianojacuzzi. Man blir musikaliskt varm, omhuldad och vill inte gå upp, ja så är det. Jag älskar att han gör sin sologrej nu, det är bara början.

7 / 8

Mattias Hellberg:

– För mig är han framförallt en fantastiskt fin vän. Vi spelar tyvärr inte så himla mycket längre. Han är en underbart ambitiös, disträ, förvirrad och lustig figur. Han kan lite om allt även om han kanske inte är världens händigaste person. Han är ett socialt geni. Sa jag att han är en fantastisk musiker?

8 / 8

– Det finns mycket att säga om Martin och det är dessvärre enbart positiva saker. Förutom att han är en underbar människa så är han en av de mest begåvade musikerna och kockarna jag vet, säger Mattias Bärjed.

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!