Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 oktober - vecka 43
Kultur och Nöje

Laddar i Karlstad inför prestigeuppdraget

Foto: Per Jahnke

Efter en nio år lång satsning på Queen-shower väntar i höst höjdpunkten för Erik Rynefors och hans egen Freddie Mercury, Johan Boding. De är huvudakt under firandet av Mercurys födelsedag i schweiziska Montreux – och laddar med två genrep på Scalateatern i Karlstad.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Det är många som har idiotförklarat mig och undrat om vi inte är färdiga med detta nu. Men vi har inte tröttnat och det är tydligt att vi har något att erbjuda, säger Erik Rynefors, körledaren som tillsammans med sångaren Johan Boding alltså har ägnat sig åt sound alike-konserter utifrån Queens låtskatt i snart ett decennium.

Den 2 september uppträder Boding tillsammans med orkester och kör under Freddie Mercury Birthday Party i Montreux, staden där Queensångaren kom att bosätta sig och där han står som staty.

– Det känns obegripligt att vi kommer få göra showen inför sådana hardcorefans som kommer från hela världen. I fjol kom det människor från 34 olika länder, säger Erik Rynefors.

– Vi tänker vara otroligt väl förberedda och ha en produktionsvecka på Scalateatern innan där vi bjuder in hemmapubliken till två exklusiva kvällar. Scenen i Montreux är inte alls stor så vi kan trimma in scenbilden på Scalateatern, det blir fullängdshower i intim klubbkänsla.

Konserterna i Karlstad äger rum den 25 och 26 augusti.

Senare i höst blir det ytterligare åtta gig runtom i Sverige, med två avslutningskvällar på Cirkus i Stockholm.

– Det blir häftigt att sluta där, en klassisk arena, säger Rynefors.

Rätta oss
1 / 1

Johan Boding i Freddie Mercury-pose.

Aktuell artikel (1 av 8)
Laddar i Karlstad inför prestigeuppdraget

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!