Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 oktober - vecka 43
Kultur och Nöje

Glada miner i Sunne

Blandade reaktioner inför nytt koncept men stämning på topp
Foto: Sophia Jiglind

Soligt väder, Magnus Uggla och Benjamin Ingrosso på scenen med god stämning bland besökarna ramade in premiären av årets Fryksdalsdans. Men det rådde delade meningar kring det ändrade konceptet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

För 31:a året i rad slog så portarna upp till Fryksdalsdansen under fredagen med ett startfält bestående av bland annat Magnus Uggla, Scotts och Benjamin Ingrosso. Nytt för året var även att den populära tillställningen blivit framflyttad två veckor och numera bara är två dagar i stället för tre.

Något som togs emot med blandade känslor av besökarna på Sunne camping.

– Det verkar inte bli så mycket folk då knappt några har semester längre. Vi är här varje år och tycker det är väldigt bra. Men det är dåligt att det är sent plus att det bara är två dagar. I går var det knappt några här och att det låg efter Arvika, nej det känns fel, säger Adam Wall och får medhåll av sin vän Jesper Johansson.

– Det har ju hunnit bli kallt i luften också, men förhoppningsvis blir det tidigare nästa år.

I övrigt stod de och deras vänner för den mest uppmärksammade platsen på campingen med ett 20-tal partyglada personer som spelade beer-pong och såg till att höja stämningen rejält.

Lite längre bort befann sig gänget med Theodor Qvist, Robin Olsson, Benjamin Larsson, Victor Granberg och Philip Carlsson. För några av dem var det första gången på plats i Sunne och de tyckte det var positivt att evenemanget var senarelagt.

– Jag älskar det här och det här sällskapet. Jag känner inte de här egentligen men tack vare dansen har jag nu fått nya vänner. Det blir så mycket bättre då, säger Theodor.

Favoriten inför kvällen var enhälligt Magnus Uggla med önskemålet om att han skulle sjunga ”kung i baren” och inför lördagen låg fokus på Björn Rosenström.

– Det är ju dessutom bra väder i dag, hur bra som helst, avslutar Robin.

Rätta oss
1 / 4

Grabbgänget bestående av Theodor Qvist, Robin Olsson, Benjamin Larsson, Victor Granberg och Philip ”toffel” Carlsson hade hittat sin plats i solen på campingen innan Fryksdalsdansen drog i gång ordentligt.

2 / 4

Frida Bengtsson och Linnea Törnkvist jublade efter en bra boll i spelet beer-pong.

3 / 4

Kring hela campingen var det idel god stämning bland besökarna.

4 / 4

Jesper Johansson och Adam Wall vill se en tidigareläggning av Fryksdalsdansen till nästa år.

Aktuell artikel (1 av 8)
Glada miner i Sunne

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!