Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Kultur och Nöje

Effektfull hyllning till skräckens 80-tal

Är du trött på dataeffekter och animerat blod?

Artikeln fortsätter efter annonsen

Vill du ha slafset serverat som på det gamla goda 80-talet, när monster konstruerades av gummi och inte av pixlar? Då är det en alldeles utmärkt idé att införskaffa ett exemplar av nya skräckrullen The Void.

Influerade av gårdagens giganter som Lucio Fulci, Stuart Gordon, Clive Barker och (förstås) John Carpenter serverar regissörerna Jeremy Gillespie och Steven Kostanski riktig skräck-pytt-i-panna där man hivat in ungefär allt festligt man kunnat komma på. Det blir monster, kulter, transformationer, demonfödslar och länkar till andra dimensioner när en liten grupp karaktärer strandas på ett ödsligt sjukhus samtidigt som något ondskefullt försöker ta sig över till vår värld.

Gott om visuellt godis för rysarvänner levereras, och de praktiska effekterna är onekligen jäkligt imponerande, men manuset lämnar en hel del i övrigt att önska. Eftersom Gillespie/Kostanski känner ett behov av att hylla minst ett tjog gamla rullar spretar The Void betänkligt, och sista kvarten kastas alla illusioner om narrativ stringens överbord i en upplösning som faktiskt känns direkt slarvig.

Fast fram tills dess är det rätt roligt det här, och kärleken till 80-talets rysare är så genuin att det är svårt att inte smittas. Med en tilltajtad historia hade det här kunnat bli en klassiker, men nu får The Void nöja sig med att bli en trevlig b-monstermacka som påminner om hur härliga skräckisarna var förr.

–––

THE VOID

Regi: Jeremy Gillespie, Steven Kostanski

Var: Dvd

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Effektfull hyllning till skräckens 80-tal

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!