Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Kultur och Nöje

Bra och lokal musik på Scensommarrock

Endagsfestivalen arrangeras för sjätte året i följd
Foto: Pressbild

Inga affischnamn, men väl åtta liveakter som alla väntas leverera riktigt bra musik.

På lördag arrangeras Scensommarrock för sjätte året i följd.

– Det är musik vi verkligen kan stå för och musik som vi själva ser fram emot att se och höra, säger Magnus Larsson, ordförande i arrangerande Ge&Hör.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Sedan omstarten 2012 har den ideella musikföreningen presenterat en gedigen musikfestival frampå sensommaren, och det gör man även i år, vilket är den trettonde gången sedan premiären 1993.

Syftet är fortfarande det samma – att låta lokala musiker få en scen att spela på. Och det märks naturligtvis även på årets program.

– Det är musik som vi tycker speglar föreningen rätt bra och bredden i sig speglar ju också Ge&Hörs bredd, i föreningen har vi ju allt från dansband till metal och vidare över till blues och nästan vad du vill. Och det ska spegla musiklivet i Torsby, säger Magnus Larsson som är förväntansfull inför årets upplaga.

Vi hittar en nyhet direkt i öppningsakten – en familjeföreställning från Örebro länsteater.

– Två år på raken har vi haft trollkarlar här och då blir väl det här lite som en fortsättning på sitt sätt, säger Magnus Larsson med tanke på att teatern handlar om en illusionists assistent.

Sedan tar musiken vid och här väntar bland andra radiobekanta Heatland boyz, folkmusikinspirerade Svartleffes kapell, lågmälda Oblomov som Magnus Larsson bokade efter att ha sett dem i Hultsfred förra året, samt Children of the sün innehållande fem tjejer och två killar som har gått eller går på Stage and perform i Arvika.

Sedan tar kvällspasset vid och efter Magnus Larssons band Superscreamer och Torsbybaserade metalbandet Banned gör Sundsvallsbandet Jetbone ett av sina 200 (!) gig för året.

– De har tänkt jobba sig in i branschen för att nå nästa scen helt enkelt, och jag tror de kommer att lyckas. De har precis fått kontrakt med BMG och det är rätt bra gjort, säger Magnus Larsson och beskriver bandets musik som en blandning mellan AC/DC och soul.

Sist ut sparas det inte på krutet när tunga St. Omen, ett norskt band med Torsbykillen Henrik Classon som sångare, rockar loss i Herrgårdsparken och knyter ihop den musikaliska Scensommarrockssäcken för den här upplagan.

– Vi har naturligtvis inte ekonomiska möjligheter att ta hit några mainstreamband och vi har ingen lust till det heller, de scenerna finns ju redan. Det är mycket roligare att ge en scen åt de här som vi tycker är så jäkla bra, säger Magnus Larsson.

Rätta oss
1 / 1

Det norska bandet St. Omen bildades 2013 och sedan drygt två år tillbaka är Torsbybördige Henrik Classon sångare i bandet, som spelar groove metal.

Aktuell artikel (1 av 8)
Bra och lokal musik på Scensommarrock

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!