Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 21 augusti - vecka 34
Nöje

Sanna kom med våren

Två saker deklarerar vårens ankomst: gatsopningsmaskiner och en rejäl vårkonsert. Sångföreningen Manhem med gäster stod för den musikaliska delen på lördagen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Sångföreningen Manhem vill skapa en tradition på Karlstad CCC och bjuder för andra året in till Vår konsert som kvällen lite vitsigt kallats. I år med gäster som Sanna Nielsen med Joakim Ramsell, stråkkvartetten Fair Strings och Martin Östergren.

Det blir en variationsrik afton med Östergrens tonsatta Shakespearsonetter, schlager och sprudlande folkmusik. Fast när Manhem kommer inrusade, färgglatt och i rutmönstrat, till Viva la vida går det inte annat än att charmas. En mycket god inledning och oväntad, kan även tilläggas. Tror Chris Martin hade varit nöjd med resultatet. Fast framförandet av Alfvens Gryning vid havet var än mer imponerande.

Efter några nummer tar Sanna Nielsen plats i konserten och givetvis skänker detta en ny dimension. Vilket år sångerskan måste ha haft. Efter förra årets Melodifestivalframgång gav hon sig ut på konserthusturné, därefter följde en bejublad julshow och nu fortsätter alltså turnerandet under våren. Att det är något hon trivs med är tydligt och hon utstrålar uppriktig glädje. Från första stund känns hon som hemma både på scenen och med publikkontakten. Som utlovat framförs både egna och andras låtar och först ut är en avskalad version av I’m in love. I intervju innan konserten har Nielsen redan avslöjat att hon kommer att bjuda på Leona Lewiscover men även lite oväntat material från både Kent och Robyn. Att det dock handlar om Utan dina andetag och Be mine är föga överraskande.

Sanna Nielsen har en fantastisk röst och vid flera tillfällen slås jag av att klangen ibland påminner om hennes idol Celine Dion (utan den där lite krystade tonen som Dion får till, vilket är positivt). I det egna materialet och Bleeding love kommer rösten fram precis på ett sådant vis som den bör. Men förväntningarna på Utan dina andetag, låten som numer är standard på bröllop, var högre eftersom den verkligen kan beröra till tårar.

Men efter framförandet var ögat torrt och sminket satt där det skulle, vilket kändes väldigt snopet. Otroligt nog är Kents låt en sådan som faktiskt vinner på att hållas extremt avskalad röstmässigt, på gränsen till för enkel. Med Sanna Nielsens kapacitet blir det därför omöjligt att uppnå.

Därför är det tur att det finns nummer som Gabriellas sång där hon, tillsammans kören, Fair Strings och Östergren, kan blomma upp och ge den vackraste, kraftfullaste vårkänslan.

Rätta oss
1 / 1
Sanna Nielsen gav tillsammans med Sångföreningen Manhem vårmusik.
Aktuell artikel (1 av 1)
Sanna kom med våren

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!