Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 27 april - vecka 17
Nöje

Kristinehamnstrio gör succé med humorprogram

Podradion Tack för kaffet firar stora triumfer på Itunes. Bakom programmet står tre Kristinehamnskillar som bara vill ha roligt.– Det är det spontana som blir kul. Börjar man planera för mycket blir det inte samma grej, säger Jimmy Woolke.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var under lunchrasterna på ett reparationsföretag i Kristinehamn som det började. Kollegorna Mathie Martinez och Johan Svensson satt och gafflade om allt mellan himmel och jord och upptäckte snabbt någon slags kemi. De spelade in ett av samtalen och insåg att det påminde om en podradiosändning. Mathie & Johan Show var född.

Bara efter något avsnitt frågade duon vännen Jimmy Woolke om han ville vara med.

– Till en början var jag tveksam, lite feg. Men när de körde igång verkade det helt enkelt så jävla roligt, säger Jimmy.

Som trio bytte killarna namn till Tack för kaffet och sedan februari förra året har de sänt över 50 avsnitt av podradion. Och den har blivit en succé. Under en lång tid har Tack för kaffet legat högt upp på Itunes lista över Sveriges mest nedladdade humorpodradios.

– Ja, enligt Itunes går det bra. Men det är ingenting som vi lägger någon större vikt vid. Vi gör det här för att det är roligt. Om det sedan är många andra som också tycker det är kul är det en bonus, säger Johan.

Avsnitten är en timme långa och utgår från ett antal fasta programpunkter. En av dessa är Dagens Mac där Jimmy går igenom aktuella nyheter från Apple.

– Vi drev med att han är en sån Mac-torsk och på den vägen är det, säger Johan.

Men programpunkterna beskriver trion mest som grundstenar att improvisera utifrån.

– Egentligen är 99 procent av allt vi säger improviserat. Vi börjar nånstans och kan hamna nån helt annanstans. Det funkar ofta ganska bra, säger Mathie och får medhåll av Jimmy:

– Vi bestämmer inte innan vad vi får och inte får säga utan pratar som vi gör hemma. Det är det spontana som blir kul. Börjar man planera för mycket blir det inte samma grej.

Ibland bjuder killarnain gäster och hittills har bland andra Fredrik Wikingsson och Magnus Betnér hälsat på.

– Betnér var skittråkig, det lät som om han skulle somna. Fast det var ju schysst att han ställde upp i alla fall, säger Jimmy.

Fredrik Wikingsson bjöd till desto mer när han var på besök och Tack för kaffet-killarna är nöjda med avsnittet.

– Det kändes viktigt att ha honom som gäst. Man har ju växt upp med Filip och Fredrik. Fast det är inte så att vi har influerats särskilt mycket av deras podcast, de är idoler på ett annat sätt. Det är viktigt för oss att göra vår egen grej, säger Jimmy.

• Har ni några drömgäster inför framtiden?

– Det vore kul att ha någon internationell gäst. Typ Louis C.K. Fast frågan är om vår engelska skulle palla det. Eller kanske Kikki Danielsson?

Rätta oss
1 / 1
Jimmy Woolke, Mathie Martinez och Johan Svensson ligger bakom den populära podradion Tack för kaffet.
Aktuell artikel (1 av 1)
Kristinehamnstrio gör succé med humorprogram

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!