Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 21 juni - vecka 25
Nöje

Fernandoz drar på turné med Selma Lagerlöf

Dansbandet Fernandoz trafikerar vägarna i en ny, motivlackerad, turnébuss. Vargen, som också fanns på den förra, har fått sällskap av Monica Zetterlund, Selma Lagerlöf och utländska musiklegender.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Kalle Werner, tidigare bandmedlem i Fernandoz, som nu sköter bokningar och annan service åt bandet, är uppbenbart stolt när han kör fram den nya turnébussen för fotografering.

Ny är den väl egentligen inte, bussen av märket Volvo VanHool Astral med årsmodell 1997. Det som tidigare var en turistbuss har byggts om invändigt och inretts med säng- och sittplatser, kök och garderober. Men det är utsidan som är speciell. Liksom bandets två tidigare turnébussar är den motivlackad. Bakom det jobbet står Terje Aspmo, som Kalle Werner tycker har överträffat sig själv den här gången.

Bak på bussen finns ett stort varghuvud, och sidorna är indelade i en värmländsk och en internationell. Värmland gestaltas av Selma Lagerlöf, Mårbacka, Monica Zetterlund och en varg som kommer ut ur en snötyngd skog.

På frågan vad som ligger bakom det valet svarar Kalle Werner att så mycket mer Värmland än så kan det inte bli.

På den internationella sidan har bandet valt musiklegender som inte längre är i livet. Marilyn Monroe, Elvis Presley, Ray Charles, Johnny Cash och Roy Orbison.

Premiärturen gjorde bandet under påskhelgen när de spelade i Kalix, Junsele och Skellefteå.

Rätta oss
1 / 1
Värmland på hjul har dansbandet Fernandoz velat skapa på sin nya turnébuss där Selma Lagerlöf, Monica Zetterlund och en varg i snöigt landskap gestaltar länet.
Aktuell artikel (1 av 4)
Fernandoz drar på turné med Selma Lagerlöf

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!