Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 21 juni - vecka 25
Nöje

Det bådar gott inför Sators nya album

Två rockiga band, två stundande skivsläpp, två högkvalitativa spelningar – berömda Sator och lokala Perry and the travellers. Golvet framför stora scenen på Nöjesfabriken är nästintill öde när det är dags för förbandet att tidigt sparka igång.
Artikeln fortsätter efter annonsen

En effektfull inledning och man får intrycket av att publiken per omgående duplicerats, från alla håll och kanter sugs folk in mot scenen. Musiken har en magisk inverkan på de närvarande, fuldansen som plötsligt besitter en majoritet av publiken är fullständigt ohämmad. Det bådar gott inför albumet och releasefesten i april.

Den tjugofemte februari släpps Sators åttonde album, men redan nu i helgen var det smygpremiär. När Sator gör entré är stämningen hög bland den glada massan som borde ha varit massivare med tanke på vilken teoretiskt bra bokning detta är en rallylördag. Hultsfredsfestivalens gamla husband visar direkt och fortsatt att de är vitalare än den återupplivade festivalen. Monotont tunga Under the radar inleder och skapar en förväntan på både resten av spelningen och det kommande albumet med samma namn. Det bjuds på flera lovande låtar från det albumet, som till exempel singeln Wanted: hope and pride before I die (som enligt Chips tveksamt kan betraktas som en singel då den släpps digitalt och inte på en svart plastbit), uppblandat med beprövade och ofrånkomliga favoriter från förr.

Att trendneutrala Sator vet vad de sysslar med är självklart men det innebär dock ingen automatisk garanti för att de fortfarande skulle trivas med det, men spelningen visar sig vara det obestridliga beviset för trivseln. Muntre Chips Kiesbye sköter mellansnacket mönstergillt. Som till exempel den egna ögonglimtande, oblyga personliga presentationen mitt i gamla slagdängan I’d rather drink than talk: ”Direkt från Memphis Tennesse Graceland, the king of rock and roll, Chips Kiesby! Jag får betalt för att göra så här!” Och sen röjer han ikapp med övriga i det mer än tjugoåriga bandet som om de själva vore i tjugoårsåldern. Det är som att uppleva ett möte mellan Motörhead och Ramones i ett tajt och energiskt dalkarlsfrenesi.

Fredrik Magnil

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 1)
Det bådar gott inför Sators nya album

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!