Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Kultur

Allsångstradition med Erland Hagegård

70 år ung tar Erland Hagegård på lördag åter ton vid bryggan på Sandgrundsudden. Klassisk allsång med gäster väntar för sjätte gången.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Redan under onsdagens pressträff fick vi oss ett smakprov. Tillsammans med årets gäst- solist Monique Brynnel stämde Erland Hagegård upp i en duett som fick badgästerna att lägga ifrån sig korsorden för en stund.

Brynnels och Hagegårds vägar korsades redan 1972 då de spelade mot varandra i en uppsättning av Glada änkan i Tyskland. Brynnel har sedan dess mestadels bott i Australien och de hade knappast mötts igen om hon inte hört Hagegård sjunga Att komma hem på radion.

– Ödet är märkligt. 41 år senare hör jag en röst och får reda på att det är Erland Hagegård. ”Det är ju han jag gjorde änkan med”, tänkte jag.

De hördes av och förra sommaren gjorde de en mindre konsert tillsammans i Ljungskile där Brynnel har en sommarstuga. Och nu är alltså Brynnel huvudsolist på lördagens allsångskväll.

På programmet står också en sångduell mellan kommunpolitikern Maria Frisk (MP) och landshövding Kenneth Johansson. Den senare sjunger för andra året i rad.

– Jag tyckte att han såg ut som en sångare och det stämde. Han har en klangfull röst och ett sångarpsyke, säger Erland Hagegård.

Konstnären Marja i Myrom kommer att måla en tavla under kvällen som sedan lottas ut. Molkomsgruppen Ukulister med brister kommer att spela och även agera allsångskör.

– Sedan kan det bli någon liten överraskning också, säger Hagegård och påminner sångsugna om att ta med sig något att sitta på.

Allsångskvällen inleds 17.00 på lördag.

Rätta oss
1 / 1
Monique Brynnel är gästsolist när Erland Hagegård bjuder in till Klassisk allsång på Sandgrundsudden på lördag.
Aktuell artikel (1 av 1)
Allsångstradition med Erland Hagegård

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!