Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 21 augusti - vecka 34
Konsert/scen

Skramlig retrokänsla

Att Beatles spelning i Sundstaaulan i oktober 1963 är något minnesvärt står klart när Manhem och Starboys slår sina påsar ihop för en jubileumskonsert.
Artikeln fortsätter efter annonsen

De två föreställningarna är nästintill fullsatta och efter handuppräckning konstateras att ett flertal personer i publiken fanns på plats för 50 år sedan också.

Inledningen med Paul McCartneys My Valentine från 2012 är finstämd med en snygg soloinsats av Manhems Erik Göhlin. Därefter flyttas vi tillbaka till sent 60-tal, med Here Comes The Sun och Her Majesty. Manhem ger ett engagerat intryck kvällen igenom, det märks att den drygt 50 sångare starka kören har roligt ihop på scen. Att inte vartenda ord i texterna når ut gör liksom ingenting, det här är musik vi känner igen ändå.

Till tonerna av Let It Be gör Starboys entré, för allra första gången på Sundstaaulans scen. Utan Beatles inget Starboys, menar Björn Starrin när han berättar att deras historia som band tog sin början med She Loves You. De inleder med Paperback Writer och den kanske lite mer okända Rain. Deras insats ikväll är stabil men utan att överraska. Det lilla extra som brukar vara Starboys signum hittar inte riktigt fram den här gången. Genomgående för kvällen är också att ljudet tyvärr är lite ojämnt.

Det är skramligt, sånginsatserna från både solister och manskör försvinner i kompet och det blir onyanserat. Dock påminner det lite om gamla tiders liveinspelningar, så det gör ändå sitt till för retrokänslan.

En manskör och en showgrupp som gör Beatles ihop låter på förhand som en spännande kombination.

Det är det också, i alla fall till viss del. Men det saknas lite i samspelet mellan Manhem och Starboys.

I de mer avskalade numren, till exempel när kören backar upp Mattias Pettersson i Yesterday, fungerar det fint och även i lite mer riviga Hey Jude och Lady Madonna. Men jag saknar en helhetskänsla och det känns på något vis som att det är två partyn på scen.

Inte förrän på slutet, med klassikerna She Loves You och Twist And Shout, släpper alla medverkande loss ihop och tar oss med tillbaka till oktober 1963 på riktigt. Det är utan tvekan en värdig hyllning till Beatles som Manhem och Starboys bjuder på. Fylld av glädje till musiken och en bra start på jubileumsåret 2013.

Rätta oss
1 / 2
En manskör och en showgrupp som gör Beatles ihop låter på förhand som en spännande kombination. Det är det också, i alla fall till viss del. Men det saknas lite i samspelet mellan Manhem och Starboys, tycker Sigrid Josefsson.
2 / 2
Det märks att den drygt 50 sångare starka kören har roligt ihop på scen.
Aktuell artikel (1 av 1)
Skramlig retrokänsla

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!