Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 augusti - vecka 33
Kultur & Nöje

Balladtungt men ändå ärligt och äkta

Nu! är Marie Fredrikssons första album sedan 2007.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det känns som en efterlängtad comeback, för hennes egen del och säkerligen för en stor beundrarskara. Första spåret, Kom vila hos mig, är riktigt, riktigt bra. En låt med hitpotential likt Efter stormen och Ännu doftar kärlek, en inledning som lovar gott.

Men tyvärr innehåller resten av skivan inte en enda riktigt klassisk Marie Fredriksson-låt till. Jag vill ha mycket mer av den riviga Marie Fredriksson, som sjunger låtar där hennes fantastiska röst verkligen kommer till sin rätt. Det hade behövts för att bryta av mot alla väldigt fina, allvarsamma och smäktande ballader. För det är mycket som är vackert och fint på Nu! Så vackert och fint att det till slut blir lite enformigt.

Roxettekollegan Per Gessle står bakom Känn dig som hemma, en låt som verkligen är Gessle ut i fingerspetsarna. En väldigt spröd och söt liten ballad med ytterst genomtänkt text, men som tyvärr även den saknar lite energi och stuns.

Det här är ändå en återkomst som känns ärlig och äkta. Få är de svenska artister som besitter samma oerhörda känsla och ödmjukhet inför musiken och sina egna låtar som Marie Fredriksson. Det ligger tyngd bakom vartenda ord och varje ton. Kanske kan ytterligare någon av låtarna nå ut och bli en ny klassiker på sikt, även om jag har svårt att se någon given kandidat. Och förhoppningsvis dröjer det i alla fall inte sex år till innan vi får en ny platta med lite rivigare toner från Marie Fredriksson.

Rätta oss
1 / 1
Foto: TT
Aktuell artikel (1 av 1)
Balladtungt men ändå ärligt och äkta

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!