Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Krönikor

Vintersport lämnar mig helt kall

Medan ni kära läsare sätter kaffet i vrångstrupen, och frustar ut er upprördhet över frukostbordet när ni tagit del av min befängda inställning nedan, ligger jag själv och snarkar som björnen i idet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Jag har nämligen ”tvångssemester”.

Hur konstigt det än kan låta så har jag nämligen på något sätt lyckats samla på mig flera veckors semesterdagar som jag aldrig tog ut när jag kanske borde ha gjort det. Nu börjar dessa dagar bli så vällagrade att de riskerar att springa ut själva om jag inte använder dem innan 31 mars. Så när chefen frågade hur jag ville göra svarade jag förstås att jag tar dem nu i februari.

Jaha, du ska förstås åka skidor både på längden och tvären och titta på vinter-OS, Svenska rallyt och Melodifestivalen så ögonen blir alldeles fyrkantiga, tänker ni läsare nu konspiratoriskt.

Men tji fick ni.

Vintern och med den förknippade arrangemang har nämligen aldrig varit min melodi. Hur orimligt det än kan låta. Jag tänker inte se en enda minut OS, rally eller Mello. Såvida ingen gör som de gjorde med Alex (spelad av Malcolm McDowell) i filmen A Clockwork Orange och spänner fast mig i en stol, med klämmor som spärrar upp ögonen. Men jag tror inte risken är så stor för det.

Så vad ska jag göra i stället då? Jo, ta sovmornar och långpromenader, läsa böcker och drälla runt. Kort sagt: ha semester.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Vintersport lämnar mig helt kall

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!