Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Krönikor

Vill säga adjö till broddarna

Jag är trött på snö, kyla, vinterkläder, pannlampa och broddar. Jag vill packa ner allt detta och säga adjö för denna säsong och säga hej till sol, lätta kläder och ljuset.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mörkret tär allt mer på mig och jag vill ha vår. Det positiva är att jag börjar se en skymt av ljuset. Det är inte lika mörkt på väg till jobbet eller när jag styr bilen hemåt efter en arbetsdag.

Men ännu ligger snö kvar och kylan håller sitt grepp kvar. Broddarna och pannlampan är fortfarande ett måste när hundarna måste få sina promenader morgon som kväll.

En kollega skrev i denna spalt att det var 84 dagar kvar till campingsäsongen börjar för honom. Det kändes som många dagar och jag hoppas att det är barmark om 35 dagar för då är det tänkt att vi ska hämta hem vår nya husbil. Då börjar vår säsong och vi har tänkt oss en premiärtur under påsken.

Fördelen med att det är kallt är att det inte blir lika smutsigt inne efter att hundarna och jag tagit våra promenader. En annan fördel är at det är spännande att se vilka djur som rört sig i skogen, när tillfället ges på helgerna och det är ljust på våra promenader. Ett konstaterande jag gjort är att det finns väldigt gått om älg i skogen. Räven traskar runt och rådjuren skuttar fram.

Nu väntar vi bara på att säga adjö till vintern och välkomnar våren.

Den bästa tiden kommer snart.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Vill säga adjö till broddarna

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!