Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Krönikor

Vasaloppsstaven satt i kompisens lår

Kompisen fick en stav i låret. Jag hörde Steve morra rätt morskt åt den vidlyftiga skidåkaren i Vasaloppet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det gäller visserligen att kötta på för att ta sig från Sälen till Mora, och det kan gå rätt tufft till därute även om tonen för det mesta är hövlig och meningen för 15000 stôller som genomför det här vansinniga loppet att vi ska ta oss i mål.

Om någon skulle påstå att resan är målet så är det fel, fel, fel. Mora Tidning skrev att det var kärva spår, tack och lov en tröst för krumma 60-åringar med konserverad livslust i alla dess beståndsdelar.

Jag skulle säga att första söndagen i mars är en dag på vinst och förlust. Är jag inte med så vill jag knappt se Vasaloppet på tv, när jag är med kan jag undra varför jag ska larva mig fram i fäders spår men också uppskatta den vinsten att få dela så lång tid som möjligt med min väldigt gode vän.

Det spelade mindre roll att vi blev snuvade på rätt många hundra över tusen spänn för att den flygande svanens vallaservice lovade mer än den höll, egentligen inte alls, och att vi åkte i vinterns sämsta spår. Vasaloppet skulle ha mycket att lära av spårdragarna vid prästgården Mangskog, på Byamossarna, Kärrsmossen, Vik och andra ställen jag glömt.

Ge alla Arvika kommunpris. Det räcker året ut.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Vasaloppsstaven satt i kompisens lår

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!