Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Krönikor

Vad ska du göra på sportlovet?

Det har varit den vanligaste frågan, när jag veckan innan har berättat att jag är ledig hela sportlovet. "Så lite som möjligt", har varit mitt stående svar. Men jag vet att det brukar sluta med att bli en lögn.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Hela familjen har inte varit ledig och därför har vi inte haft något bokat alls, varken skidresor eller weekendturer. Och det ser jag verkligen fram emot, en ovanlig guldklimp i vår kalender. Då kanske jag äntligen kan avsluta den där spännande boken som har legat halvfärdig i ett år.

Men vi borde kanske passa på att utnyttja den fantastiska snön så länge den varar. Vi har ju inte haft en vit vinter på många år. Skidorna jag köpte av min tidigare kollega, för några år sedan, står fortfarande lika oanvända i förrådet. Min fru köpte nyligen också längdskidor. Så nu har jag inga undanflykter kvar.

Skidor på längden tyckte jag var jättekul under min uppväxt. Åtskilliga år och kilo senare, har jag haft varken lust, utrustning eller väder för det. Nu lockar spåren mer än någonsin.

Skidor på tvären är också ganska kul. Men det kostar betydligt mer tid och pengar för att njuta av. Skidor på tv är jag i alla fall världsbäst på och vet exakt hur jag hade gjort det bättre. Det kanske blir mitt sportlovsengagemang.

Min mamma är snart i flyttartagen. Det är i alla fall ett argument för enbart vila först. När den här texten publiceras har jag precis börjat jobba igen. Vi får hoppas att min förhoppning infriades.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Vad ska du göra på sportlovet?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!