Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Krönikor

Teigen är alla mellofiaskons glade far

Glitter, glamour och skandalrubriker i mastodontformat. I dessa dagar i slipper ingen av oss undan "Mellon".

Artikeln fortsätter efter annonsen

För oss VF-murvlar som numera häckar nere vid Stora torget är det än mer omöjligt, med skyltar och sköntoner och hallabaloo full lufta.

Personligen har jag dock inget emot detta årliga spektakel, då det passar både min undermåliga musiksmak och min fäbless för tävlingsinslag med poängsystem. Oavsett hur eländigt det låtit infinner sig oftast spänningen när finalkandidater och segrare ska koras.

Lika underhållande, på nåt sorts halvperverst sätt, är det att frossa i fiaskona. Det har ju blivit några utsökta platta fall genom åren, i diverse kategorier. Obegripliga klädval, malplacerade dansnummer, nervositetsattacker som inte direkt främjat leveransen. Proffset på denna punkt? Jahn Teigen.

Mellan 1974 och 2005 ställde den numera 69-årige norrmannen upp i tävlingen 14 (!) gånger. En kärlek till formatet som visserligen ibland besvarades av hans egna landsmän men knappast av övriga Europa. Klassiska "Mil etter mil", som för övrigt fyller 40 i år, fick noll poäng av jurygrupperna.

Lika glad för det var Teigen, som konstaterade att "detta blir mitt stora break!" - och på sätt och vis fick han rätt. I Melloversum är han odödlig.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Teigen är alla mellofiaskons glade far

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!