Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Krönikor

Ryggan löser mitt problem

Det märks att jag inte är någon ungdom längre när små vardagsbekymmer växer till stora irritationsproblem.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Sedan en tid tillbaka är jag "göbbgrinig" på plastpåsars hållbarhet – eller plastförpackningarnas vassa kanter. Jag kan inte bestämma mig. Något av dem gör att det är stört omöjligt, nu överdriver jag lite – men bara lite, att få matbutikernas plastpåsar att hålla samman från rullbandet i affären till bagageluckan på bilen. Det aktualiserades vid ett flertal tillfällen under julhandeln, trots att jag tänkte till innan jag packade plastbärkassarna. Det tyngsta varorna i botten och inga varor med spetsiga kanter utåt som riskerar att skava hål på påsen.

Förpackningarna i plast är hårda och sylvassa. Häromveckan köpte jag en refillförpackning handtvål som hade så vassa kanter att jag förmodligen löpte risk att åtalas för brott mot lagen om förbud gällande knivar och andra farliga stick- och skärvapen på allmän plats om jag blivit ertappad på parkeringen.

Butikernas papperspåsar säger någon?

De fungerar utmärkt, så länge det inte är blött ute.

En kollega på jobbet vurmar för tygkassar.

Mitt tips är att ta med en ryggsäck hemifrån. Det gör jag ofta om jag går eller cyklar till affären. Mycket hållbart och praktiskt. Det snedbelastar heller inte ryggen när man bär hem varorna.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Ryggan löser mitt problem

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!