Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Krönikor

Om mellochock och vem som vinner

Den värsta chocken har visserligen lagt sig, men jag är fortfarande ytterst oförstående till hur Johanna "Dotter" Jansson med sin fantastiska och avskalade ballad inte ens blev topp fem vid Melodifestivalens tredje deltävling förra helgen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Med något så ovanligt som en genuin låt och ett stilrent nummer bör hon rimligtvis ha premierats högre, men det var väl helt enkelt för svårt och smalt för Svensson. Hade hoppats vi slapp se fler sådana missar efter att Loreen röstades bort från final förra året, men så länge det är folket som bestämmer så kan vad som helst hända, lex Jerringpriset.

Nu har vi åtminstone fått höra alla låtar och en kan konstatera att det är ett tämligen slätstruket år, fast med en del överraskningar som också är av det positiva slaget. Sprintern (!) John Lundvik är en sådan, Mariette levererar alltid och även om Jessica Anderssons både låt och nummer följer melloformulär 1A till punkt och pricka är det en av hennes bättre insatser på länge i den här popularitetstävlingen.

Vem tar hem det då? Det känns rätt vidöppet, men jag lägger min röst på Liamoo som lyckas med konststycket att mellorappa på ett rentav bra sätt och jag tror den kan tilltala även den europeiska juryn. Tveksamt dock om den håller hela vägen i Eurovision, men där ser det nog ut att bli kämpigt oavsett vem som vinner.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Om mellochock och vem som vinner

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!