Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 oktober - vecka 42
Krönikor

Ny avdelning – nya bekymmer

Som sportreporter var en säker uppkoppling a och o. Jag fick tidigt lära mig att alltid göra en provsändning innan matchstart för att vara säker på att jag kunde leverera materialet när det blev skarpt läge.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Numera slipper jag bekymra mig över teknikstrul. Jag har inte skrivit en text utanför VF-huset sedan jag i våras tog klivet över till den allmänna avdelningen. I stället har jag fått andra saker att bekymra mig över, som var jag ska parkera bilen i centrala Karlstad. Att ta höjd för spilltid är regel snarare än undantag. Jag ska inte säga att det är hopplöst, men det kan ta tid att snurra runt i väntan på att en ledig parkeringsyta ska uppenbara sig.

Det lär inte bli lättare ju närmare uppfyllelse av vision etthundratusen vi kommer. Finns det möjlighet till alternativa färdmedel så väljer jag alltid cykel.

Annat var det förr. Utanför Löfbergs arena, Stora Valla, Nobelhallen, Tingvalla och Sundsta idrottshus gick det alltid att hitta en parkering, om man var beredd att gå några steg extra. Inte ens när det var allsvensk stormatch på Strandvallen i Mallbacken såg jag parkering som ett problem. Det fanns som regel en ledig gräsplätt vid skolan.

Jag har ventilerat saken med tidningens två fotografer, som är de som parkerar flitigast i Karlstad. Den ena har jag på min sida, den andra är helt oförstående. Han hittar alltid en parkering och har gjort så i alla tider. Och inte behöver han heller traska några meter i onödan. Där har jag mycket att lära.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Ny avdelning – nya bekymmer

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!