Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Krönikor

Nu är det dags att röra på fläsket igen

Jag har gått och blivit med träningskort. Igen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var några år sedan sist. Då vill jag minnas att träningskortet användes ungefär lika ofta som jag behöver ta upp körkortet. Alltså i stort sett aldrig. Men nu är det på det igen.

Efter en sportlovsvecka i Branäs med värkande benmuskler och en kroppsprofil som kanske inte passar superbra i underställ så kände jag att något måste göras. Visst, jag springer ibland, men med det väder som nu har varit så har löpningen allt för sällan bytts ut mot en stund i soffan.

Så i tisdags begav jag och några likaledes otränade Branäsresenärer oss till ett av de lokal gymen för ett pass. Det blev mest ett planlöst virrande bland maskiner som inte ser ut som de gjorde när jag senast hade ett träningskort, men efter idogt dragande i några av dem infann sig trots allt både en känsla av trötthet och någon form av tillfredsställelse. Det är visserligen en bra bit kvar tills kroppen trivs i en kroppsstrumpa, men så småningom kanske den kan glida in utan att resårerna skriker av olust.

Och i kväll blir det ett nytt pass. Från förra passet lärde jag mig dessutom en sak som kan vara bra att känna till. Den där lilla handduken man får när man går in ska man använda till att torka av träningsredskapen, inte sin egen svett. En viktig lärdom.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Nu är det dags att röra på fläsket igen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!