Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Krönikor

Köldmotåtgärder av det snillrikare slaget

Mars är här, och våren med den. Tussilagona gror i dikeskanten, tonårsflickorna fnissa, fåglarna kvittra. Eller inte. Jag blir så förbajad!

Artikeln fortsätter efter annonsen

Svinkyla ligger helt enkelt oerhört högt upp på listan över omständigheter jag vill vara utan. Har man samtidigt ett självpåtvingat krav om 10 000 dagligt promenerade steg vilande över sig blir det extra komplicerat. Särskilt om man saknar vett, ork samt plagg nog att klä sig efter väder. Att som vanligt ge sig ut och trava i vår herres hage en timme efter jobbet har bara varit att glömma.

Min strategi har varit följande:

1) "Onödiggå" så mycket som möjligt. Extra vändor till kaffeautomaten, några varv runt redaktionen när man väntar på att chefen ska snacka klart i telefon, utflykter till källarn hemma för att kolla om tvättmedlet är slut.

2) Korta omvägar. Kringelkrokar över torget till lunchstället, långa vägen till bilen efter avslutat uppdrag. Små blitzkriegattacker mot Sibirien.

3) Det verkliga genidraget: galleriagång. Från redaktionen är det bara ett rejält stenkast till Mitticity, vars interiör är praktiskt cirkulär i två etage. Dessa etage är numera grundligt inventerade - precis som Duvanhuset, 15-huset, nya Valvet och många av de därtill anslutna butikerna intill.

Och stegmålet? Jodå, det är uppnått. Utan frostskador.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Köldmotåtgärder av det snillrikare slaget

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!