Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Krönikor

Helt plötsligt är vi bara två tjejer

Hoppsan, hur blev det med jämställdheten på vår redaktion.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Från att ha varit en reaktion med en bra fördelning mellan könen, jag tror till och med att den kvinnliga delen var i majoritet ett tag, så helt plötsligt när september går över i oktober är vi bara två kvinnor kvar och 17 män. Nu är det inte riktigt så illa, för två kvinnliga medarbetare är mammalediga och en studieledig. Men att vi under några månader bara är två kvinnor på VF-redaktion, det tycker jag är anmärkningsvärt.

Jag är inte jag den person som skriker högt om jämställdhet och varannan kvinna. Min uppfattning är att den som passar bäst för ett jobb oavsett kön ska ha det. Fast jag är villig att erkänna att för att arbetsplatser inte ska bli för mansdominerade eller för den delen för många kvinnor på samma ställe, så kanske det ibland behövs en kvotering.

Nu tror jag att vi två tjejer som är kvar klarar oss bra bland alla dessa män och att våra läsare även i fortsättningen får läsa artiklar och reportage med en kvinnlig touch. För trots att vi lever i ett jämställt samhälle så är det skillnad på vad, hur och vilka idéer vi har att skriva om i tidningen.

Undrar om vi är den redaktion i landet som har minst andel anställda kvinnor just nu, det tror jag att jag måste forska lite i.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Helt plötsligt är vi bara två tjejer

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!