Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Krönikor

Fundersamt firande under fredagsmyset

Den här veckan duggar det tätt mellan temadagar som manar till fest, eftertanke eller kamp.

Artikeln fortsätter efter annonsen

På paradplats bland de senare ståtar förstås Internationella kvinnodagen på torsdag. Men även de festligare dagarna är välrepresenterade. Redan i går var det ostbågedagen, i morgon är det punschrullens dag och på fredag firar vi tomatsåsens dag.

På fredag är det också ett jubileum för mig personligen. Då har jag nämligen jobbat 20 år på VF. Två decennier, hörrni, det är allt en ganska lång tid det...

Fast, som Ingemar påpekar i ”Mitt liv som hund”, så måste man ju alltid jämföra. Sett till tiden det tog att bygga gamla stenbron i Karlstad – totalt 50 år från byggstart till dess den stod helt klar – är min VF-karriär rena blöjbarnet. Och Internationella kvinnodagen har kämpat på i 108 år nu, men är fortsatt mycket aktuell.

Jämfört med Ferdinand Magellans första världsomsegling har jag däremot varit väldigt länge på samma plats. Det tog bara lite drygt tre år för expeditionen att navigera Sevilla tur och retur runt klotet. Men då hade å andra sidan Magellan själv, och ytterligare ett par hundra besättningsmedlemmar, dött på vägen.

Detta tål att funderas på när jag fredagsmyser lite extra den här veckan med ostbågar, tomatsås och punschrullar på 20-årskalaset.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Fundersamt firande under fredagsmyset

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!