Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 24 februari - vecka 8
Krönikor

En motvillig åsiktsmaskin

Vi ägnar morgonen åt att diskutera svensk hiphop från 90-talets andra hälft på redaktionen. Jag lyssnade inte på svensk hiphop på 90-talet, men till min förvåning hör jag mig ändå uttala diverse åsikter i ämnet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Samtalet glider över på turbulensen i Vänsterpartiet. Jag har aldrig varit medlem i Vänsterpartiet, men ändå agerar jag politisk kommentator inför en måttligt imponerad åhörarskara.

Vinter-OS dryftas. Jag kommer inte se många minuter av evenemanget, men detta till trots har jag tydligen tillräckligt mycket att säga om det hela för att käften ska få jobba i flera minuter.

Inte förrän efter lunch kommer ett ämne upp till diskussion som jag känner att jag ändå har redig koll på - italiensk kannibalfilm från 70-talet. Det är jag som lyfter ämnet, och det är i stort sett bara jag som pratar. Det hela är över på tre snabba minuter, sedan ska något annat avhandlas.

Jag tittar tillbaka på förmiddagen och känner mig dum. Att jag måste babbla loss om saker där jag inte har vattentäta kunskaper känns genant. Jag tänker att jag ska lägga om stil. Bli mer den tysta, starka typen som bara öppnar käften om samtalet rör hårdrock eller obskyra skräckrullar.

Sedan nämner någon ränteläget, och jag inser att jag är ett hopplöst fall. Modfällt låter jag en ocean av okunskap välla ur min mun igen.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
En motvillig åsiktsmaskin

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!