Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Krönikor

En kryddad nyårshistoria

Apropå det nya året tänkte jag berätta en historia som utspelades på nyårsafton för 40 plus år sedan.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Pappa och hans kamrat hade bjudit ut sina flickvänner för en tjusig supé på Tynäsrestaurangen som fanns då. Biljetterna var inte billiga, och pappa och kompisen hade det lite knapert, men hade räknat ut att deras pengar även skulle räcka till en flaska skumpa vid tolvslaget. Dryck ingick inte i supépaketet, så till middagen fick sällskapet helt enkelt dricka isvatten. Vad de inte hade räknat med var att behöva betala för både vattnet och servicen, vilket gjorde att pengarna helt enkelt inte räckte. Restaurangchefen kallades in och sällskapet, som satt mitt i lokalen, fick skämmas offentligt inför alla andra gäster.

Här tänkte jag avsluta historien med att berätta om hur pappa fick diska sig ur knipan. Men tydligen har jag kryddat historien själv under alla år, för när jag nu dubbelkollade med pappa visade det sig att han istället för att diska fick låna pengar till en taxi hem och komma tillbaka för att betala notan några dagar senare. (Han hade dock erbjudit sig att diska).

Jaja. Mamma tyckte uppenbarligen att pappa var charmig och i år har de varit gifta i 40 år. Grattis till det mina fantastiska föräldrar och gott nytt år!

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
En kryddad nyårshistoria

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!