Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 19 oktober - vecka 42
Krönikor

Dessa förbaskade betalväggar

Jag har svurit, blivit irriterad och till slut fallit till föga. Även jag som journalist har genomgått den transformation som är att gå från gratisläsare till betalande prenumerant.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Jag ska säga direkt att VF:s läsare förmodligen är några av de mest civiliserade i hela Mediesverige. Från när och fjärran i vårt land har jag hört hur det fullständiga raseriet har drabbat redaktioner som börjar ta betalt för nyheter på nätet, men VF-läsarna har – hittills – tagit saken med ro. Några frågor, naturligtvis, och en del ifrågasättande, men på det hela taget en sansad reaktion. Det tackar vi för.

Jag får ju erkänna att jag själv vid mer än ett tillfälle genom åren reagerat något mindre sansat när det är något man velat läsa som låsts in. Särskilt när det är en artikel från en plats i landet där man absolut inte har något intresse av att bli stadigvarande prenumerant. Lite lättare har det varit med de rikstäckande medierna, där irritationen efter ett stort antal läsvärda artiklar till slut resulterat i att jag blivit en prenumerant.

Kanske är det så som det sägs, att tiden nu är mer mogen för att ta betalt för journalistik även på nätet. Liksom betalningsviljan har ökat för musik, filmer och tv-serier. Och att det måste kosta får man nog helt enkelt tugga i sig framöver.

Hoppas bara att tillräckligt många tycker att vår tidning är värd sitt pris.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Dessa förbaskade betalväggar

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!