Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Krönikor

Åt du trekvarts kilo godis i påskhelgen?

Hur har du det med sötsuget så här efter påskhelgen?

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det ska tydligen vara den helg på året som vi konsumerar mest godis, inte julen som en annars kan tänka sig, utan under de här fyra påskdagarna har det rapporterats om att vi trycker i oss 6 000 ton godis. Det är 6 000 000 kilo. Fördelat på oss tio miljoner svenskar innebär det alltså att vi per person har ätit 0,6 kilo godis det senaste veckoslutet. Och då räknas ju inte alla vi som knappt äter godis eller alla hundratusentals barn som, låt oss hoppas, inte har käkat i närheten av halvtkilot sötsaker den gångna helgen.

Låt oss uppskatta att det är ett par miljoner svenskar som knappt äter godis, barnen inräknade. Då återstår åtta miljoner som tillsammans ska ha ätit 6 000 000 kilo godis för bara några dagar sedan, vilket då ger ett genomsnitt på 0,75 kilo per person.

Låter det rimligt? Känner du igen dig? Nja, jag synar nog den.

Må hända att vi köper 6 000 ton godis, vi är trots allt duktiga på att köpa saker vi inte behöver, men att vi skulle äta det... nej. Bara godishyllan i vårt skafferi är så påfylld så dottern behöver nog inte gå utan sitt lördagsgodis förrän hon börjar förskoleklass i höst. Godiset har till råga på allt dessutom en otäckt lång hållbarhetstid så möjligheten finns att det till och med räcker fram till 6-årsdagen i oktober.

Tidningsanka eller rent lurendrejiga uppgifter? Hur som helst ska kanske just det här tas med en nypa socke... jag menar salt.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Åt du trekvarts kilo godis i påskhelgen?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!