Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Krönikor

Är ett eget parti verkligen en lösning?

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mina åsikter i frågan om Mumin på Skutberget är få och dåligt underbyggda. Man kan nog säga att jag befinner mig mitt i den grupp av människor som inte bryr sig nämnvärt om det blir si eller så. En aktiv icke-ställning skulle man också kunna kalla det, om nu en icke-ställning är tänkbar i en så het fråga.

Utifrån denna mindre brydda position blir jag ändå fundersam när det talas om ett nytt parti som ska verka i frågan om Muminparkens vara eller icke vara. Om tillräckligt många röstar på ett Skutbergsparti i höstens val så kan dessa förvisso se till att någon plan för en Muminpark aldrig godkänns, men sen då? Vad ska dessa nyligen invalda politiker ägna sig åt sedan, när frågan är död? Har de andra intresseområden de kan samlas kring eller kommer det att bli politiskt kaos i gruppen?

Det är ju inte otänkbart att det i ett Skutbergsparti kan rymmas vitt skilda åsikter om allt från äldre- och barnomsorg och till mosképlaner eller handelsutbyggnad. Och hur vill man ta ansvar för alla de viktiga frågor som inte är direkt kopplade till ett friluftsområde i kommunen?

Jag vill verkligen inte ifrågasätta enfrågepartiers existensberättigande, men kanske skulle en breddning av det tänkta partiets inriktning ändå vara av godo.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Är ett eget parti verkligen en lösning?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!