Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 21 mars - vecka 12
Kristinehamn

Sköt med kolsyrepistol mot ny fru

Foto: Anders Wiklund/TT

I morgon inleds rättegången mot den 57-åriga kvinnan som misstänks både för skadegörelse och grov misshandel mot sin före detta man och hans nya partner.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det hela startade med att kvinnan slog en hylla mot mannens bil så att det uppstod skador på lacken den 31 juli 2015.

Senare i oktober misshandlade hon paret genom att slå mannen i ansiktet och drog den nya kvinnan i håret så att hon drabbades av håravfall.

Den 20 februari förra året sökte hon upp paret igen, riktade en kolsyrepistol mot kvinnan och sköt henne sedan i huvudet så illa att det blev en sårskada.

Kammaråklagare Rebecca Åslund anser att den sista gärningen ska rubriceras som grov misshandel då 57-åriga kvinnan visat en särskild hänsynslöshet och råhet genom att avlossa skottet mot den andra kvinnan.

Men trakasserierna slutade inte där. Kvinnan gav sig på sin exman ytterligare en gång under sensommaren då hon drog av honom flera hårtussar och skadade hans handrygg. Vid samma tillfälle formade hon händerna som en pistol och uttalade "du ska bort, pang pang" mot den andra kvinnan. Efteråt skadade hon parets två bilar genom att köra på dem och greps sedan för rattfylleri. Hon blåste 1,52 promille och togs då med till station.

57-åringen åtalas nu för två fall av skadegörelse, olaga hot, grov misshandel, misshandel av normalgraden samt grovt rattfylleri.

Själv har hon tidigare nekat till brotten.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Sköt med kolsyrepistol mot ny fru

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!