Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Kristinehamn

Picacon 2017 - tredagars samling för nördar från hela landet

Det som startade som ett projektarbete inom gymnasiet har nu blivit ett årligen återkommande arrangemang. Under helgen arrangeras den åttonde upplagan av Picacon i Kristinehamn.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Första året kom 150 personer, i fjol var vi 620 och i år blir det ännu fler, säger Hannah Frisell, projektledare.

Konventet, som hålls på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, startar på fredagseftermiddagen och avslutas under söndagen. Det är det största evenemanget i Värmland för människor i alla åldrar som är intresserade av japansk och västerländsk spel-och populärkultur.

Det blir en fullmatad helg med exempelvis cosplay, anime, manga och olika slags spel.

– I år är det en extra satsning på cosplay, säger Hannah Frisell. Det blir en cosplaytävling där man kan vinna en Golden ticket till Cosplay-SM i Linköping 2018.

Konventet innehåller teman och work shops av olika slag såsom tillverkning av pappersprototyper och effektsminkning och body painting under ledning av Felicia Henriksson.

– Det blir också en föreläsning om Commodore 64, säger Emelie Fyhr, som beskriver ämnet som en retrospelmaskin från början av 1980-talet.

Den som vill kan prova på rollspelet Dungeons & Dragons och Ralfs Arkadspel bjuder på möjligheten att testa ett flertal gamla klassiker.

Temat för året är tid och rum och nostalgi utlovas. 15 klassrum och tio grupprum har tagits i anspråk för olika aktiviteter som bland annat mangaläsning, pyssel och mandalamålning.

Många som besöker Picacon kommer från andra delar av landet och det erbjuds övernattning i skolans sporthall.

– Det är ett väldigt bra ställe att träffa vänner på, säger Emelie Fyhr.

– De flesta besöker nog inte konventet för aktiviteterna utan för att träffa vänner. Sedan gör de aktiviteter tillsammans, säger Hannah Frisell.

Rätta oss
1 / 1

Tommy Svensson, Tobias Wien, Alexander Korsbo, Simon Larsson, Emelie Fyhr, Sarah Frisell, Hannah Frisell och Sandra Bergström utgör en del av arrangörs- och funktionärsstaben inför helgens Picacon i Kristinehamn.

Aktuell artikel (1 av 8)
Picacon 2017 - tredagars samling för nördar från hela landet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!