Torsdag, 21 september - vecka 38
Kristinehamn

Nya hotellet Krongården byggs i Kristinehamn

Kristinehamn ska få ett nytt hotell. Bakom initiativet står Värmlands Campanläggning AB som räknar med att hotellet Krongården ska vara i drift nästa sommar.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Totalt handlar det om en satsning på tio miljoner kronor där Värmlands Campanläggning går in med tre miljoner och Merx fastigheter investerar resterande del.

Hans Högfeldt, vd, och Brittmarie Danielsson, vice vd, vid Värmlands Campanläggning, informerade kommunpolitiker och tjänstemän om satsningen under onsdagen. Det har gått några år sedan Hans Högfeldt startade Värmlands Campanläggning vars koncept bland annat bygger på vandrarhem med lägerboende för idrottsföreningar, klubbar och turister.

Verksamheten på Presterudsområdet i Kristinehamn har vuxit och i dag finns 26 anställda.

– Vi har fått en ökad efterfrågan och kan inte bemöta denna. Turismen ökar och det finns en stor brist på hotellrum i Kristinehamn, säger Brittmarie Danielsson. Vi har även sett behovet av ytterligare en representativ restaurang, särskilt i närheten av skärgården. Det finns också efterfrågan av uppställningsplats för husbilar.

Satsningen omfattar ett hotell med 26 rum, konferenslokaler och restaurangen Krongården byggs ut för att kunna laga mat till allmänheten, hotell- och konferensanläggningen samt uppdraget att laga mat till asylboenden som Varmlands Campanläggning sköter redan i dag.

Som en del i det nya och utökade konceptet byter hela verksamheten namn till Krongården. Det blir därmed Krongårdens vandrarhem, Krongården Wellness camp, ställplats Krongården, Krongården konferens och Hotell Krongården. Detta sker även för att undvika förväxling med den intilliggande Herrgårdscampingen.

Brittmarie Danielsson pekar på olika framgångsfaktorer såsom kunskap, driv, engagemang och samarbete..

– Vi tror på Kristinehamn och vill bidra till besöksnäringen.

Hon räknar med fem-tio arbetstillfällen i år, ytterligare ett tiotal när hotellet öppnar nästa år och ser ingen omöjlighet att det kommer att finnas 40-45 anställda år 2019.

Björn Andréasson, förvaltningsansvarig vid Merx fastigheter, menar att det inte handlar om kannibalism.

– Det här ligger i linje med vad vi vill. Värmlands Campanläggning lever på egna meriter och det här är en långvarig satsning.

Kommunstyrelsens ordförande Bjarne Olsson (S) uppskattar satsningen som även gagnar föreningslivet.

Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, lovordar också satsningen.

– Det är fantastiskt kul. Utifrån min roll vill jag understryka hur viktigt det är med aktörer och entreprenörer som vågar satsa. En sådan här satsning gagnar även besöksnäringens andra delar.

Rätta oss
1 / 2

Hans Högfeldt, vd, Brittmarie Danielsson, vice vd, och Bernt Skystedt, platsansvarig vid Merx fastigheter i Kristinehamn, tror på idén med att bygga hotell, restaurang och konferensanläggning på Presterudsområdet i Kristinehamn. Det gemensamma samlingsnamnet blir Krongården som redan är etablerat.

2 / 2

Här ska byggas hotell med konferensanläggning och en restaurang. Receptionsdisken kommer att flyttas från Värmlands Campanläggning och från receptionen kan gästerna gå direkt in till restaurang, bar och de 26 hotellrummen.

Aktuell artikel (1 av 8)
Nya hotellet Krongården byggs i Kristinehamn

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!