Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 18 oktober - vecka 42
Kristinehamn

Lyckade integrationsprojektet Tillsammans summeras

Foto: Kristinehamnsbostäder

I november förra året startade Kristinehamnsbostäder integrationsprojektet Tillsammans. Syftet var att deltagarna skulle få träffa förebilder och stärka sin självkänsla.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Det har varit en jättesuccé, säger Anna-Carin Backman, ansvarig för marknadsavdelningen vid Kristinehamnsbostäder.

Tillsammans har vänt sig till personer med utländsk bakgrund som läst SFI och inte är ute i arbetslivet. Arbetsförmedlingen godkände projektet som en aktivitet som inte skulle påverka deras ersättning. Till dessa, från början 23, nu 17 personer knöts 14 förebilder/ambassadörer med ett samhällsengagemang, från näringslivet eller offentlig sektor.

Dessa delades upp i två grupper och de har träffats en gång per månad. Bland de nyanlända fanns unga och äldre, kvinnor och män.

– Vi anlitade Tomas Enhager, coach inom personlig utveckling, och Ghassan Ghaziri, en ung kille från Libanon som är egen företagare. Målsättningen var att skapa kontakter med människor de inte skulle ha träffat annars. Det blev en resa i personlig utveckling, säger Anna-Carin Backman. Vi ville skapa ett mervärde för hyresgästerna i våra bostadsområden.

Flera av dem som var med från början har fått jobb. De har skapat kontakter och fått praktikplatser.

– En kille som jag träffade var väldigt vilsen. Nu har han fått jobb plus erbjudanden om flera andra jobb.

Från starten visste inte Kristinehamnsbostäder var projektet tillsammans skulle landa. Men Anna-Carin Backman hoppas på en fortsättning.

– Vi märker att alla är stärkta, de har fått förebilder och nätverk.

Under onsdagen avslutas Tillsammansprojektet vid Ölme diversehandel i Kristinehamn.

– Då handlar det om skarpt läge. Vi ska prata om vad som krävs när det är skarpt lägen och deltagarna ska gå på glödande kol.

Rätta oss
1 / 2

Kristinehamnsbostäder har arrangerat integrationsprojektet Tillsammans som startade i november. Här har hyresgäster med utländsk bakgrund fått träffa förebilder med samhällsengagemang från näringslivet och den offentliga sektorn.

2 / 2

Timothy Twagiramungu och Sawsan Al Atrash är två av deltagarna som varit med i Kristinehamnsbostäders projekt Tillsammans.

Aktuell artikel (1 av 8)
Lyckade integrationsprojektet Tillsammans summeras

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!