Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Kristinehamn

Jullovskul i stadens historia

Så kan du tillbringa lovet inomhus
Foto: Mats Zetterberg

Jullovet har inte bara aktiviteter för de som vill vara ute. Hos Kristinehamns Historiska erbjuder man exempelvis en spännande upptäcktsresa i utställningen för hela familjen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

– Vi har jullovskul hos oss, ett roligt sätt att besöka oss för alla åldrar. Vi har bland annat satt upp satt en tipspromenad i vår utställning. Senare i kväll bjuder vi också på en guidad familjevandring, säger Lena Örtlund, intendent och museiansvarig när VF besökte Kristinehamns Historiska på onsdagsförmiddagen.

Då var det första dagen för deras jullovsprogram och inga besökare vaknat till liv än. Men det håller på ända till 5 januari så det finns gott om tid till att botanisera i stadens historia under lovet.

– Tidigare tyckte en del att det var svårt att hitta till oss. Vi ligger ju på en innergård till Wahlundsgården. Men nu har vi fått upp ordentligt med skylthänvisningar.

Kristinehamns Historiska öppnade så sent som i oktober i år, när staden firade 375 år. Det är inte bara ett museum, utan också upplevelsecentrum och bildarkiv. Det har efterfrågats någonstans att samla och visa stadens historia. Det blev verklighet med hjälp av ett bra samarbete med bildarkivet, Varnums och Kristinehamns hembygdsföreningar.

– Det har gått väldigt bra ända sedan invigningen. I dag är vi redan uppe i 3 338 besökare sammanlagt, säger Lena Örtlund.

Rätta oss
1 / 1

Lena Örtlund, intendent och museiansvarig på Kristinehamns Historiska, berättade om deras jullovsprogram.

Aktuell artikel (1 av 8)
Jullovskul i stadens historia

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!