Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Kristinehamn

Bearded Villains överraskade Fredrik

Foto: Lena Fosselius-Peterson

En förvånad och mycket glad Fredrik Nyman 14 år överraskades av Bearded Villains på fredagen vid sitt hem. De skäggprydda killarna kom med ett lass av gåvor som de samlat in.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Fredrik blev misshandlad av en skolkamrat i november förra året förlorade Fredrik synen på sitt ena öga. Efter en tuff vinter med operationer och förlorad syn, så blev fredagen en dag att minnas med glädje. Utanför huset där Fredrik bor med sin pappa och hans sambo stod helt plötsligt 15 skäggprydda killar från den nationella organisationen Bearded Villains Sweden med mängder av presenter som de överlämnade till Fredrik.

– I grund och botten är vi en skäggklubb som även är en frivillig välgörenhetsorganisation. Vi strävar efter ett bättre samhälle där alla är lika mycket värda och gillar att kunna göra någon glad. Därför är vi här i dag och ska överlämna det vi via en insamling köpt till Fredrik, berättar Calle, Bearded Villains Sweden och boende i Linköping.

De 15 skäggprydda killarna kom från hela Sverige och en Hammaröbo, Thomas Carlsson, fanns med i gänget. Några gånger om året besöker de någon som behöver en uppmuntran i livet.

Fredriks situation hade de via släktingar läst om på Facebook och valde att göra en insamling till honom.

Fredrik såg lite fundersam ut när de 15 skäggprydda killarna kom in på gården, men raskt förstod han att de var honom de kom för att träffa. Kramarna blev många och efter ett tag så var Fredrik fullastad med presenter.

– Jag förstod ingenting men vilken överraskning och vad många saker jag fått. Det är svårt att fatta men jag är väldigt glad, sa Fredrik och strålande i kapp med solen.

Fredrik gillar att fiska och fick nu en ny utrustning med olika spön, en surfplatta av nyaste modellen, fredagsmyssnacks och en munktröja med Bearded Villains Sweden emblem på ryggen.

– Jag har aldrig haft en surfplatta och tröjan måste jag ta på mig på en gång, även om det är varmt i dag, sa Fredrik och visade stolt upp sin nya tröja.

Rätta oss
1 / 3

Fredrik, i mitten av fotot fick en rejäl överraskning på fredagen då 15 skäggprydda killar dök upp utanför hans hem i Kristinehamn.

2 / 3

Fredrik och visade stolt upp sin nya tröja.

3 / 3

Aktuell artikel (1 av 8)
Bearded Villains överraskade Fredrik

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!