Torsdag, 21 september - vecka 38
Kil

Undersköterskor får egen gala

Foto: Tommy Andersson

Kils kommun värnar om sina undersköterskor och vill uppmärksamma yrkesgruppen med en alldeles egen gala i december i år.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Flera tusen undersköterskor beräknas gå i pension fram till 2020 och samtidigt ökar andelen äldre. Men undersköterskeyrket lockar inte så många och behovet är stort. Det vill Kils kommun ändra på.

– Det är allt för få som väljer undersköterskeyrket och för att möta det växande behovet måste något göras. Så vi enhetschefer inom äldreomsorgen i Kils kommun satte oss ner och funderade på vad vi kunde göra och så kom vi fram till att uppmärksamma våra undersköterskor med en gala, berättar Linda Spethz, enhetschef inom äldreomsorgen i Kil.

200 fast anställda undersköterskor och biträden inom äldreomsorgen är inbjudna till galan som kommer att äga rum på Claessons restaurang i Karlstad.

– Det fanns ingen tillräcklig stor lokal här i Kil så det fick bli Karlstad. Vi ser undersköterskorna som en otrolig viktig yrkeskategori och vill att de ska vara stolta över sitt yrke. Med en egen gala hoppas vi att undersköterskeyrket kan synlighetsgöras och få den status det är värt, säger Linda Spethz.

Under hösten kommer varje anställd att kunna nominera en arbetskamrat som de tycker är värd att utses till "Årets undersköterska 2017" och "Årets medarbetare 2017".

– Vi kommer sen att sammanställa nomineringarna och sen så kommer de anställda att kunna rösta på den som de tycker gör ett bra jobb, säger Linda Spethz.

– För oss känns det väldigt roligt att vi uppmärksammas med en gala. Vi känner oss stolta som undersköterskor och det som behöver göras är att få en annan bild av vad vi gör inom vården, säger Jenny Petersson och Laila Pettersson undersköterskor.

Rätta oss
1 / 1

Jenny Petersson och Laila Pettersson undersköterskor vid Sannerudshemmet i Kil är stolta över sitt yrke. Linda Spethz, enhetschef inom äldreomsorgen i Kil och en av initiativtagarna till galan.

Aktuell artikel (1 av 8)
Undersköterskor får egen gala

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!