Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 november - vecka 46
Kil

Två tonåringar svårt skadade i allvarlig olycka

Foto: Helena Dahlgren

Vid sextiden under tisdagseftermiddagen körde en långtradare in i en Epa-traktor vid Östra Lersätter på 61:an. Två 17-åriga pojkar skadades allvarligt.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Epa-traktorn kom körande på 61:an i riktning mot Arvika. När den passerat den första avfarten till Kil blev den påkörd bakifrån av en långtradare.

– Det ser inte bra ut. Det rör sig om brutna ryggar och skallskador, sade Stefan Sundberg, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

– Det är en långtradare som kört in i baken på en Epa-traktor. En person ligger utanför fordonet och en person sitter kvar i fordonet.

Kollisionen var kraftig och orsakade allvarliga personskador. I Epa-traktorn färdades två 17-åriga killar och de fördes till sjukhus med svåra skador. Långtradarföraren skadades inte fysiskt men chockades.

– Den ena personen i det påkörda fordonet är redan förd till CSK och den andre har vi fått klippa loss. Den personen kommer vi att föra till sjukhus så fort den har kommit loss, sade Ola Åkesson, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen, till VF vid sjutiden på tisdagen.

På grund av olyckan fick trafiken ledas om.

– Det är långa köer på 61:an och det råder totalt stopp i trafiken i västlig riktning, sade Ola Åkesson.

Vid niotiden på tisdagskvällen kom en kommuniké från sjukhuset där en av pojkarna bedömdes vara mycket allvarligt skadad. Han hade flugits till Uppsala sjukhus för vård. Den andre pojken är placerad på intensivavdelningen på CSK. Enligt kommunikén har pojkarna skallskador, bröstskador och ryggskador.

På onsdagsmorgonen var läget för de båda pojkarna fortsatt allvarligt.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Två tonåringar svårt skadade i allvarlig olycka

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!