Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 21 januari - vecka 3
Kil

Polisen söker misstänkt inbrottstjuv i Kilstrakten

Foto: Sophia Jiglind

Minst fyra inbrott skedde natten mellan 23 och 24 december inom området Mon i Kil. Polisen söker nu efter en storväxt man som kör en mörkfärgad Saab.

– Det är av stort intresse om någon har sett någonting som kan vara av värde, säger Sofia Nordling vid krimjouren.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Samtliga inbrott ska enligt polisanmälningarna ha skett i bilar, förråd och garage omkring Mon-området i Kil under natten mot julafton.

Tillvägagångssätten har varit identiska, vilket gör att polisen misstänker att det rör sig om samma person eller personer som varit i gång under natten. Än så länge är det däremot rätt oklart vad som har stulits då de drabbade ska lämna in godslistor allt eftersom de blir klara över vad som saknas.

– De har sett att de haft inbrott, men inte hunnit klarlägga vad som saknas än. Anmälningarna kommer in lite löpande. Men vid ett av inbrotten bröt sig personen in i en bil som stod i ett garage och stal en nyckelknippa med massa nycklar på, säger förundersökningsledaren Sofia Nordling vid Krimjouren i Karlstad.

Polisen har dock fått in signalement på en misstänkt gärningsman från en man som upptäckte ett av inbrotten. Mannen skulle ha observerat en storväxt mansperson som kört en Saab av sedan-modell och rört sig mystiskt i området.

– Det har skett liknande inbrott på samma gata och det är definitivt av stort intresse om någon har sett någonting som kan vara av värde för oss, säger Nordling.

Det är inte första gången som Kil drabbas av en stöldräd. Så sent som i september skedde flertalet inbrott på företag, där bland annat ett fordon till ett högt värde stals - men som senare återfanns på en skogsväg. I oktober hade minst två butiker på Storgatan påhälsning av tjuvar som brutit sönder en dörr och krossat rutor.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Polisen söker misstänkt inbrottstjuv i Kilstrakten

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!