Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 19 mars - vecka 12
Kil

Planer på helt ny Vikstaskola

Kommunen ska se över skolorna i tätorten
Foto: Johanna Skoglund

Vikstaskolan kan komma att rivas för att ge plats åt en ny skola. Under hösten ska kommunen göra en utredning gällande samtliga skolor i tätorten.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det är inför arbetet med kommande års budget som planen för tätortsskolorna ska göras och den ska vara färdig att presenteras i mitten av september.

– En av sakerna vi tittar på är möjligheterna att bygga en helt ny skola där Vikstaskolan är i dag, säger Mikael Johansson (S) kommunalråd.

Redan nu inför starten av höstterminen har kommunen fått placera ut baracker på skolan för att få plats med det ökade antalet elever.

– Skolan är för trång och den är även för gammal. Vikstaskolan är en populär skola och det är ett högt tryck på platser där och det kommer att öka så vi vill gärna bygga en ny skola, säger Mikael Johansson.

Med i utredningen för skolorna i tätorten finns även Stenåsenskolan där kommunen har planer på att riva en paviljong som är sliten och där bygga en ny del av skolan som även kan byggas ihop med nya förskolor dit de tre förskolorna som ligger i närheten kan flytta.

– Men ännu vet vi inte hur det ser ut på marknaden med projektörer som kan ta sig an projektet, säger kommunchef Jan-Olov Ragnarsson.

På Vikstaskolan och Stenåsenskolan går elever från förskoleklass till sjätte klass.

Rätta oss
1 / 2

Kils kommun ska göra en utredning för att se över samtliga skolor i tätorten. En skola som är både trång och sliten är Vikstaskolan och här kan det bli aktuellt att bygga en helt ny skola.

2 / 2

Stenåsenskolan.

Aktuell artikel (1 av 8)
Planer på helt ny Vikstaskola

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!